Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen van Kroon Kozijn, een goede keuze

Een aantal Kroon Kozijn dealers levert ook aluminium kozijnen. Informeer vooraf bij uw dealer of aluminium in het assortiment zit.

Het basismateriaal voor deze kozijnen is aluminium. Deze grondstof wordt in de bouw steeds meer toegepast, omdat zij veel voordelen biedt. Aluminium is duurzaam, licht en sterk. Hierdoor zijn aluminium kozijnen inbraakwerend en van een uitstekende kwaliteit.

Bij de montage van het aluminium kozijn wordt met behulp van verschillende elementen, zoals het meer-kamersysteem, de meervoudige hoekverbindingen en de inbraakwerende sluitnokken dit gevoel van veiligheid nog eens versterkt.

De voordelen van onze aluminium kozijnen op een rij:

 • Thermisch onderbroken, hierdoor optimale isolatie
 • Gemoffeld, leverbaar in vele kleuren
 • Nederlandse verwerking en fabricage
 • Ultra moderne fabricage (VMRG)
 • Lange levensduur
 • Maatwerk tot in detail
 • Regionale montage door erkende vaklieden
 • Strak design
 • Politiekeurmerk Veilig Wonen
 • Vrijblijvende offerte en advies

Door het aanbrengen van een poedercoating wordt de levensduur van het aluminium kozijn extra verlengd en kan het kozijn iedere gewenste kleur krijgen. Ook is er de mogelijkheid te kiezen tussen diverse kozijnprofielen. Hierdoor ontstaat een persoonlijke product. Uw Kroon Kozijn dealer kan u uitstekend begeleiden bij het aanschaffen van aluminium kozijnen, vanaf het geven van advies bij de keuze tot en met het plaatsen van de kozijnen.

Wilt u meer weten over onze aluminium kozijnen of heeft u nog vragen? Vraag hiernaast informatie aan, of neem contact op met de Kroon Kozijn dealer in uw regio voor het aanvragen van een offerte voor nieuwe kozijnen of andere informatie.

Stalen kozijnen laten renoveren door Kroon Kozijn

Stalen kozijnen in monumentale woningen en gebouwen zijn altijd ongeïsoleerd en met enkel glas uitgevoerd. Vaak is de kwaliteit van deze raamkozijnen zo slecht dat het noodzakelijk is om deze kozijnen te renoveren of te vervangen. Deze slanke stalen kozijnen simpelweg vervangen door kunststof kozijnen wordt door de vergunningverlenende instanties echter niet goedgekeurd. Het plaatsen van geïsoleerd glas in deze stalen kozijnen heeft geen enkel isolerend effect en is dus ook geen optie.

De oplossing voor het renoveren van stalen kozijnen.

Om dit probleem op te lossen werd in 2001 een speciaal profielsysteem ontwikkeld voor renovatie van stalen kozijnen. Dit systeem bestaat uit verscheidene kozijn elementen in een zeer slanke uitvoering van kaderprofielen. In combinatie met vleugelprofielen bieden die toch de uitstekende kwaliteit van geïsoleerde aluminium systemen. Alle profielen (zowel voor ramen als deuren) zijn in staaluiterlijk ontwikkeld, waardoor het uiterlijk van de authentieke stalen kozijnen wordt gekoppeld aan de isolatie van deze tijd.

Ook de kwaliteit van ons systeem blijft volledig gewaarborgd, getuige het feit dat ook hier een systeemattest voor inbraakwerendheidklasse 2 is verleend. De veiligheid van de stalen kozijnelementen komt dus niet in gevaar.

Redenen om uw stalen kozijnen te laten renoveren:

 • U krijgt een geïsoleerd kozijn
 • Kozijnen zijn uit te voeren in binnen en buiten verschillende kleuren
 • Alle kozijn typen (dus ook deuren) Alle producten voldoen aan inbraakwerendheidsklasse 2 volgens het bouwbesluit

Wilt u meer weten over het renoveren van stalen kozijnen of heeft u nog vragen? Vraag dan hiernaast informatie aan, of neem contact op met de Kroon Kozijn dealer in uw regio.