De energiebespaarlening

Wilt u in uw huis of appartement maatregelen nemen voor energiebesparing, bijvoordeeld het plaatsen van HR++beglazing? Maar heeft u daar niet direct de financiële middelen voor? Misschien kunt u dan gebruik maken van de Energiebespaarlening.

Als u gebruik wilt maken van de Energiebespaarlening, moet u HR++ glas voldoen aan een aantal eisen. Meer weten?

Wat is HR++ glas?

In de spouw tussen de glasplaten van gewoon dubbel glas zit droge lucht. Tussen de glasplaten van HR++ glas zit een edelgas, meestal argon. Edelgassen isoleren beter dan droge lucht. Aan de binnenzijde van alle HR-glassoorten zit ook een onzichtbaar laagje die de isolatie nog meer verbetert. De coatings weerkaatsen namelijk warmte; zonlicht laten ze grotendeels door. Er is ook glas met een zonwerende coating, die laat minder zonlicht door. Dat is koeler in de zomer, maar in de winter profiteert u minder van de zon. Een bijkomend voordeel van HR++ glas is dat u veel minder last heeft van vocht op ramen en vensterbank. Ook heeft u minder last van geluid van buitenaf.

Welke voordelen heeft HR++ beglazing?

Het plaatsen van HR++ beglazing heeft een aantal voordelen:

  • U bespaart op energiekosten. Afhankelijk van het energieverbruik kunnen de kosten van de lening vaak volledig worden betaald uit de opbrengst van de energiebesparing.
  • U verhoogt uw wooncomfort Een huis dat niet tocht en gelijkmatig wordt verwarmd, verbetert het wooncomfort aanzienlijk.
  • Uw woning behoudt zijn waarde. Energiebesparende maatregelen kunnen bijdragen aan het waardebehoud van de woning.
  • U levert een positieve bijdrage aan het klimaat.

 

Eisen aan HR++ glas voor het verkrijgen van een lening

Voor het plaatsen van HR++ glas kunt u gebruik maken van de Energiebespaarlening. Als u gebruik wilt maken van de Energiebespaarlening, moet u HR++ glas voldoen aan de volgende eisen:

  • Hoogrendementsbeglazing mag een maximale warmtedoorgangscoëfficiënt (U-waarde) hebben van 1,2 W/m²K.
  • Om dit aan te tonen moet u een ondertekende Verklaring Aannemer/Installateur aanleveren. Let op! Niet alle HR++glas heeft de vereiste kwaliteit. Controleer daarom altijd de warmtedoorgangscoëfficiënt in de kwaliteitsverklaring.
  • Bij het laten plaatsen van HR++-glas kunt u ook de kozijnen laten vervangen. Een houten of kunststof kozijn voldoet altijd, een aluminium kozijn mag een maximale U-waarde hebben van 2,4 W/m²K.
  • Daarnaast is het mogelijk een thermisch glasfolie op bestaande (of nieuwe) beglazing te plaatsen om te voldoen aan de gevraagde kwaliteit (maximale U-waarde van 1,2 W/m²K).

Bekijk onderstaand filmpje voor meer informatie over de Energiebespaarlening:

 

Aanvragen

Een aanvraag voor de energiebespaarlening kunt u indienen via https://bereken.energiebespaarlening.nl/bereken.