Onderhoud en schoonmaken

Onderhoud en schoonmaken van kunststof kozijnen en deuren

Schoonmaken kunststof kozijnen

U kunt uw kunststof kozijnen op een eenvoudige wijze schoonmaken. U gebruikt hier voor een zachte vochtige spons. Als schoonmaakmiddel is een huishoudelijk middel aanbevolen. Belangrijk is om een niet-schurend middel op waterbasis te gebruiken. Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen, middelen op basis van o.a. ammoniak en chloorhoudende producten zoals bleekwater!

Speciale aandachtspunten:

  • Nooit de kunststof kozijnen droog reinigen om krassen of schrammen op het oppervlak te voorkomen.
  • Nooit overgaan tot het verven van de kunststof kozijnen.
  • Nooit de kunststof kozijnen reinigen met schuurmiddelen en agressieve stoffen of aromatische oplosmiddelen zoals wasbenzine, aceton, terpentine, petroleum, white-spirit e.d..

Onderhoud  en schoonmaken van uw kunststof  of aluminium voordeurvulling.

De kunststof en aluminium buiten dekbladen van uw deur zijn doorgaans gelakt, gepoedercoat, of voorzien van een folie, al dan niet met houtnerf. Deze oppervlakte behandeling is conform de meest actuele technieken en richtlijnen uitgevoerd. Dit om een optimale levensduur van uw voordeurvulling te bewerkstelligen.

Voor het reinigen van uw deurvulling, gebruikt u altijd een mild en neutraal schoonmaakmiddel  op een zachte en schone doek. Agressieve of niet neutrale reinigingsmiddelen (chloor-of chloor -houdende middelen, Cif, VIM),  grove doeken en of schuursponzen mogen nooit en te nimmer gebruikt worden. Hierdoor kunnen de oppervlakken onherstelbare schade oplopen.

Gefoliede, gelakte en gepoedercoate deuren kunnen niet opgepoetst of gepolijst worden. Krasschade of wrijfplekken zijn niet herstelbaar. Vroegtijdig kleurverlies van lakoppervlakken door foutief reinigen is eveneens niet herstelbaar. Reparatie is enkel mogelijk door het vervangen van het gehele paneel of in het gunstigste geval een enkele dekplaat.  Kras of wrijfvlekken worden niet als garantieclaim geaccepteerd.  Vraag bij hardnekkige vlekken of vuiligheid altijd het advies van uw dealer. Deze zal u graag adviseren en of voorzien van een gepast onderhouds- of reinigingsmiddel.

Onderhoud  en schoonmaken roestvrij stalen sierbeslag

Onderhoudsset kunststof kozijnenRoest vrij staal is een samengesteld materiaal, en bevat tientallen staalsoorten die samen een vormvast,  sterk en onverwoestbaar geheel vormen. Mede hierdoor , of door eventuele slijp-of montagerestjes, is het mogelijk dat er ‘vliegroest’ aan de oppervlakte ontstaat. Deze corrosievorm ontstaat op, en niet in, het materiaal. Deze aanslag is enkel te voorkomen door regelmatig onderhoud.

Regelmatig afnemen, poetsen met een vochtige doek volstaat. Bij hardnekkige aanslag kunt u edelstaal-reiniger gebruiken, die u bij uw dealer kan krijgen. Reinigen hiermee dient altijd te gebeuren in de borstelstructuur-richting. Om schade te vermijden raden wij het gebruik van huishoudelijke schuurmiddelen ten zeerste af.

Algemeen

Bij zeer hardnekkige vlekken of vuiligheid dient u altijd eerst uw dealer te raadplegen. Bovenstaand beschreven onderhoud bevordert niet alleen het plezier van uw aanschaf, maar zeker ook de levensduur. Wij wensen u veel woongenot van uw voordeurpaneel.