Energielabel woningen verplicht

Het energielabel voor woningen wordt verplicht in 2015.

Energielabel woning

In januari en februari 2015 krijgen alle huiseigenaren, die nog geen energielabel hadden, een voorlopig energielabel per post thuis gestuurd.

Voor de verkoop of verhuur van uw woning heeft u een definitief energielabel nodig, anders kan u een boete krijgen die kan oplopen tot 400 euro. Met een beter energielabel stijgt de waarde van uw woning en kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning zuinig of onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu!

Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen.

U kunt uw huis onder andere energiezuiniger maken (en dus een beter energielabel krijgen) door het plaatsen van kunststof kozijnen met HR++ beglazing. Sommige gemeenten bieden subsidies aan voor energiebesparende maatregelen. Kijk op www.energiesubsidiewijzer.nl of op de website van uw gemeente. Ook kunt u een lening afsluiten voor energiebesparende maatregelen, kijk op https://www.kroonkozijn.nl/informatie/de-energiebespaarlening.

Kom langs bij uw Kroon Kozijn dealer voor meer informatie over het plaatsen van kozijnen met HR++ beglazing of vraag hier vrijblijvend informatie aan!