Beglazing

Nu de energieprijzen steeds verder oplopen is het een goede investering uw kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen met HR++ of triple glas. U houdt de warmte binnen, hebt minder last van geluiden van buiten en het is goed voor uw energierekening en het klimaat! 

HR++ beglazing
Energiebesparend isolatieglas, of te wel HR++ beglazing is te gebruiken door het hele huis. HR++ glas is dubbel glas met een coating en een isolerend gas tussen de platen, waardoor het heel goed isoleert. HR++ beglazing isoleert ruim 5 keer beter dan enkel glas en bijna 3 keer beter dan standaard isolatieglas. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, tegenwoordig is HR++ glas net zo duur als ouderwets dubbel glas. Daarnaast het is nu mogelijk om bij het nemen van één isolerende maatregel al subsidie te ontvangen. Dus als u uw kozijnen en beglazing vervangt, dan hebt u direct al recht op subsidie! Lees hier meer.

Triple glas
Triple glas bestaat, zoals de naam al zegt, uit 3 glasplaten met een coating en isolerend gas waardoor het nog beter isoleert dan HR++ glas. Met triple glas heeft u de beste isolatie voor uw ramen. Uiteindelijk is Triple glas op dit moment niet veel duurder dan HR++ glas. In de aanschaf zijn kunststof kozijnen met Triple beglazing ongeveer 20% duurder, maar omdat de subsidie op triple glas in nieuwe kozijnen bijna 3 keer zo hoog is als die op HR++ glas, betaalt u er uiteindelijk ongeveer hetzelfde voor.

Triple glas heeft één klein nadeel voor ramen op het zuiden, het laat minder warmte door naar binnen. In de zomer is dat prettig, maar in het voor- en najaar kan dat een nadeel zijn. Voor ramen op het zuiden is HR++ beglazing dan misschien een betere keuze.

Meer weten over alle duurzame en innovatieve oplossingen?
Vraag hiernaast meer informatie aan of kom langs in een van onze showrooms bij u in de buurt en laat u geheel vrijblijvend vakkundig adviseren en informeren over onze maatwerkoplossingen. Uiteraard kunt u hier al onze producten ook uitgebreid bekijken.