Besparen met kunststof kozijnen

Zijn uw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan voor onze isolerende kunststof kozijnen met isolerende beglazing.

Veel mensen die zich in kunststof kozijnen gaan verdiepen, schrikken in eerste instantie van de investering die kunststof kozijnen met zich meebrengen. Toch is dat niet helemaal terecht. Wist u namelijk dat kunststof kozijnen een relatief korte terugverdientijd hebben, en de investering dus meer dan waard zijn?

Dat de  energiekosten stijgen is een feit, daar kunt u niets aan veranderen. Wat u wel kunt doen is zorgen dat uw eigen energieverbruik daalt. Door een efficiënte isolatie kunt u aanzienlijk op uw kosten besparen, zeker als uw kozijnen en beglazing al wat ouder zijn. Met onze kunststof kozijnen kunt u zelfs, dankzij de modernste technieken, tot maximaal 80% op uw stookkosten besparen.

Nederland moet stap voor stap van het aardgas af. Dit betekent dat we onze huizen op een andere manier moeten gaan verwarmen, bijvoorbeeld met elektriciteit of warmte van een lagere temperatuur. Dat kan alleen op een efficiënte manier als uw huis goed geïsoleerd is. Dit levert naast een warm en comfortabel huis ook een lagere energierekening op!


> Vraag meer informatie of een offerte aan
 

Kozijnen met een lage U-waarde

Hoe goed kozijnen isoleren wordt aangegeven door de U-waarde. De U-waarde geeft aan hoeveel Watt warmte-energie er door een vierkante meter raam verloren gaat bij een temperatuurverschil van 1 graad Kelvin tussen binnen- en buitenkant van het raam.

Hoe lager de U-waarde van het raam, hoe beter de isolatiewaarde. Traditionele ramen met enkel glas hebben een U-waarde hoger dan 5, terwijl de U-waarde van onze kunststof kozijnen met isolerende beglazing tussen de 1 en de 2,5 ligt.

Naast door het kozijn wordt de U-waarde ook bepaald door de beglazing. HR++ beglazing isoleert uitstekend. Triple glas  isoleert nog beter maar is iets duurder. Maar op termijn levert deze beglazing weer meer besparing op.

Ventilatie

Bij het isoleren van uw huis is het verstandig ook aandacht te schenken aan de ventilatie. Goed ventileren is belangrijk voor uw gezondheid. Vroeger ging luchtverversing in huis vanzelf, via naden en kieren. Maar in moderne kierdichte huizen gebeurt dat niet en is andere ventilatie nodig. Laat daarom ventilatieroosters in het raam of kozijn plaatsen. De Kroon Kozijn dealer kan u hierover uitstekend adviseren.

Geen onderhoudskosten meer

Naast het feit dat u bespaart op uw energierekening, heeft u met kunststof kozijnen ook niet meer te maken met terugkerende onderhoudskosten. U hoeft nooit meer te schilderen, afnemen met een vochtige doek volstaat. Ook deze kosten spaart u dus uit wanneer u investeert in nieuwe kunststof kozijnen. Dit maakt de terugverdientijd nog korter!

CO2 besparing

Naast alle bovenstaande kostenbesparingen draagt u met de aanschaf van kunststof kozijnen ook bij aan een beter milieu, doordat u minder energie verbruikt en er dus minder CO2 uitgestoten wordt.


> Vraag meer informatie of een offerte aan
 

In onderstaande tabellen ziet u wat u ongeveer bespaart aan gas, geld en CO2 als u een raam en kozijn van 6 m2 vervangt (denk aan een groot raam in de woonkamer).

Vervangen van een raam met enkel glas

In dit voorbeeld vervang je een kozijn met enkel glas door een nieuw kozijn met HR++ of triple glas (6 m2).

 

Dit bespaar je aan gas per jaar

Dit bespaar je aan geld per jaar

Dit bespaar je aan CO2 per jaar 

Isolerend kozijn met triple glas

150 m3

€ 100

280 kilo

Isolerend kozijn met HR++ glas

130 m3 

€ 90

250 kilo

Vervangen van een raam met dubbel glas

In dit voorbeeld vervang je een kozijn met dubbel glas door een nieuw kozijn met HR++ of triple glas (6 m2).

 

Dit bespaar je aan gas per jaar

Dit bespaar je aan geld per jaar

Dit bespaar je aan CO2 per jaar

Isolerend kozijn met triple glas

80 m3

€ 50

150 kilo

Isolerend kozijn met HR++ glas

60 m3

€ 40

120 kilo

Uitgangspunten bij beide tabellen: gemiddelde binnentemperatuur 16,5 graden. Isolerend kozijn U-waarde 1,3 of lager, standaard kozijn U-waarde 2,4. Triple glas U-waarde 0,7 en HR++ glas U-waarde 1,1. Gasprijs 67 cent per m3 (2018).

(bron Milieucentraal.nl)

Meer weten? Ga langs bij de dichtstbijzijnde Kroon Kozijn dealer of vraag hier meer informatie aan! 


> Vraag meer informatie of een offerte aan