Veelgestelde vragen


Hoe maak ik kunststof kozijnen schoon?

U kunt uw kunststof kozijnen op een eenvoudige wijze schoonmaken. U gebruikt hier voor een zachte vochtige spons. Als schoonmaakmiddel is een huishoudelijk middel aanbevolen. Belangrijk is om een niet-schurend middel op waterbasis te gebruiken. Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen, middelen op basis van o.a. ammoniak en chloorhoudende producten zoals bleekwater!

 

Zijn kunststof kozijnen, ramen en deuren alleen in wit of créme leverbaar?

Nee, kunststof is leverbaar in diverse kleuren en zelfs met een voelbare en zichtbare houtnerf zodat het sprekend lijkt op hout. Daarnaast levert kunststof een enorme kostenbesparing op ten opzichte van hout. U hoeft kunststof niet te schilderen en het zorgt voor een algehele waardevermeerdering van de woning!

 

Wat betekent een lage U waarde bij kunststof kozijnen?

Hoe goed kozijnen isoleren wordt aangegeven door de U-waarde. De U-waarde geeft aan hoeveel Watt warmte-energie er door een vierkante meter raam verloren gaat bij een temperatuurverschil van 1 graad Kelvin tussen binnen- en buitenkant van het raam. Hoe lager de U-waarde van het raam, hoe beter de isolatiewaarde. Traditionele ramen met enkel glas hebben een U-waarde hoger dan 5, terwijl de U-waarde van onze kunststof kozijnen met isolerende beglazing tussen de 1 en de 2,5 ligt.

 

Zijn kunststof kozijnen duurder dan houten kozijnen?

In principe kan men kunststof kozijnen voor een vergelijkbare prijs aanbieden ten opzichte van de prijs van duurzame hardhouten kwaliteitskozijnen. Echter een enorme kostenbesparing voor wat betreft kunststof kozijnen zit in het onderhoud ervan. Niet om de 5 jaar schilderen en geen houtrot. Op de langere termijn zijn kunststof kozijnen dus goedkoper.

 

Voldoen de kozijnen van Kroon Kozijn aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen?

Jazeker, alle kozijnen en deuren van Kroon Kozijn voldoen aan alle keurmerken van Politiekeurmerk Veilig Wonen. Inbraakpreventie wordt steeds belangrijker in Nederland. De tijd die een inbreker nodig heeft om binnen te komen moet zo lang mogelijk zijn, dit verkleint de kans aanzienlijk dat de inbreker uberhaupt al de moeite neemt om in te breken. Het kwaliteitskeurmerk betekent 90% minder kans op een inbraak! (www.politiekeurmerk.nl)

 

Wordt er garantie gegeven op kunststof kozijnen en deuren?

Kroon Kozijn geeft maar liefst 15 jaar garantie op kunststof elementen. Dat moet u een gevoel van zekerheid en vertrouwen geven. Voor Kroon Kozijn Nederland B.V. is dat geen enkel probleem!

 

Zijn kunststof kozijnen te repareren?

Ja, (gekleurde) kunststof kozijnen zijn altijd te repareren met een kunsthars. Hierbij is het naderhand vrijwel niet meer zichtbaar waar de reparatie heeft plaatsgevonden!

 

Waar kan ik terecht met problemen of klachten?

Met problemen of klachten kunt u in eerste instantie bij uw dealer terecht. Mocht u er met de dealer niet uitkomen dan kunt u contact opnemen met Kroon Kozijn Nederland via email: service@kroonkozijn.nl, of telefonisch via 0316-296161

 

end faq