Hoogte en voorwaarden isolatie subsidie voor één maatregel bekend

Zoals al eerder aangekondigd is het in 2023 ook mogelijk subsidie aan te vragen voor één isolatiemaatregel. Dus als u uw kozijnen vervangt door kunststof kozijnen met isolerende beglazing kunt u subsidie krijgen. De maatregel geldt met terugwerkende kracht.

Als u uw kozijnen heeft laten plaatsen na 1 april 2022 kunt u aanspraak maken op deze subsidie. U krijgt dan ongeveer 15% van de isolatiekosten aan subsidie. Neemt u binnen 24 maanden een 2e (of meer) maatregelen? Dan wordt het subsidiebedrag voor de eerste isolatiemaatregel verdubbeld tot ongeveer 30% van de isolatiekosten. Met deze nieuwe voorwaarde is het mogelijk om per maatregel subsidie te ontvangen, ook al neemt u later nog meer maatregelen.

Deze percentages zijn slechts een schatting. De exacte subsidiebedragen en voorwaarden bij één of 2 (of meer) maatregelen vindt u hier:

https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren/isolatiemaatregelen#glasisolatie%2C-kozijnen-en-deuren

Andere berekening m2 voor glas

Vanaf 1 januari 2023 geldt voor de berekening van het glasoppervlakte de zogenoemde binnenwerkse maat. Dit betekent dat u van binnenuit de totale oppervlakte van kozijn en glas bij elkaar optelt. Uw kozijn telt vanaf 2023 dus mee voor het subsidiebedrag per m2. De wijziging geldt voor glasisolatie met een installatiedatum vanaf 1 januari 2023.